Inredning privata hem

Home Styling

Vill du få ditt hem stylat för att få en sammanhängande stil? Då är det här tjänsten för dig. Med designförändringar som att möblera om, måla om, uppdatera textilier samt addera belysning och dekorativa detaljer ger rummet ett helt nytt uttryck.

Med en ’Home Styling’ används oftast dina befintliga, större möbler som utgångspunkt för att skapa en elegant design i skandinavisk anda, oavsett om du föredrar en mer klassisk, rustik, rå eller minimalistisk stil. 

Home Styling

Inredningsdesign

Oavsett om du ute efter en helrenovering av hemmet eller vill inreda ett specifikt rum är det här tjänsten för dig. Det ingår alltid moodboard, färgsättning, möblerings- och belysningsplan inklusive inköpslistor. Uppdragets omfattning bestäms gemensamt utifrån önskemål och förutsättningar.

Om så önskas, erbjuder jag även utökat uppdrag i form av projektledning, där jag tar hand om hela processen för att förverkliga er inredningsdesign.

Även inredningsdesign på distans samt utomlands erbjuds.

Utemiljö

En trevlig utemiljö bidrar till ett ovärderligt extra utrymme oavsett om det är en större terass, uteplats eller en balkong. I samarbete med Växtlivet Trädgårdsdesign skapar jag tillsammans med en trädgårdsarkitekt den perfekta utemiljön som passar er stil och era behov.

Med en design av uteplats skapar vi er utemiljö till en matsal, matlagningsplats, poolområde eller en plats för häng med lite av varje. Era behov och önskemål styr.

Övriga tjänster

Om utökat uppdrag önskas vid inredning och renovering så erbjuder vi bl a nedan:

  • Rumsbeskrivning för hantverkare och elektriker
  • Projektledning vid inredning och/eller renovering
  • Inköp av möbler, belysning, dekoration och detaljer från inköpslistan
  • Inköp av auktions- & vintageföremål
  • Inköp av konstföremål
  • Beställning av platsbyggda enheter
  • Sömnad

F.A.Q.

Nedan kan ni få svar på vanliga frågor om den skandinavisk stilen.

Tveka inte att kontakta mig vid ytterligare frågor! 

Den skandinaviska inredningsarkitekturen präglas av rena, enkla linjer, minimalism och funktion utan att göra avkall på det estetiska och hemtrevlighet. En stor del av vad som gör den skandinavisk stilen så tilltalande är det stilrena, men trivsamma uttrycket. 

Tvärtom. Den stora skillnaden mellan skandinavisk inredning och andra minimalistiska rum är mysfaktorn, eller vad som internationellt kallas ’hygge’ (danska). Medan många minimalistiskt inredda hem kan kännas kala och kalla, så ska ett hem inrett med skandinavisk stil kännas varmt och välkomnande. En av de viktigaste faktorerna för att den skandinaviska inredningen ska kännas hemtrevlig är användningen av naturmaterial, så som trä, linne, läder, ull och hampa.

Den skandinaviska inredningen anses karaktäriseras av:

– Minimalistisk estetik
– Diskret design med funktion i fokus
– Monokrom färgsättning
– Ljusa och neutrala kulörer
– Dämpade och mörka nyanser som komplement till de ljusa kulörerna
– Dekorativa lamparmaturer
– Taktila tyger och naturliga textiler
– Krukväxter och frodig grönska
– Inslag av metaller som krom, nickel, mässing och koppar
– Trämöbler och detaljer i trä
– Naturmaterial som linne, läder, ull och hampa

Den skandinaviska inredningsstilen varierar och inkluderar influenser från olika stilar som industriellt, boho, wabi sabi, zen (från Japan), etc. Det är anledningen till varför det är viktigt att lära känna er, för att vara säker på att skapa en inredning som blir rätt för er.