Home Styling i Stockholm

– heminredning med en röd tråd för alla

Känns det inte rätt?

En Home Styling passar utmärkt om det känns som ni har kört fast och inte får till helheten i er inredning. Ni kan få hjälp med att hitta den röda tråden oavsett om ni bor i Stockholm eller vill ha hjälp på distans.

Kanske ser ni redan framför er vilket känsla ert hem ska förmedla, men har inte riktigt nått ända fram? Det kan kännas svårt att få till den rätta hemtrevliga känslan som samtidigt känns stilfull. 

Med en Home Styling får ni hjälp att skapa den känslan ni vill uppnå!

Så hjälper jag er

Med en Home Styling får ni hjälp att skapa en röd tråd i er inredning med hjälp av en sammanhållen färgpalett och produkter som skapar den stil och känsla ni är ute efter.

För att skapa det hem ni önskar med en Home Styling handlar det ofta om att möblera om, styla soffan eller sängen, hitta den rätta mattan, dekorera fönsterbänkar och välja gardiner, hitta en ny väggfärg eller skapa en tavelvägg samt tillföra belysning.

Efter presentationen av er nya inredning kan ni i lugn och ro gå igenom allt och återkomma om ni önskar någon revidering innan inköpen.

Det här ingår

Arbetet vid en Home Styling inleds med ett hembesök för att gå igenom vilken funktion och känsla ni är ute efter i rummet. Vi går igenom alla rummets förutsättningar och mäter även upp det.

Moodboardet visar på känslan och färgsättningen för er inredning. Det är även bra för er att använda i framtiden om ni vill fortsätta på samma tema i andra rum eller vill addera något till er inredning. Passar föremålet eller möbeln till moodboardets tema? Bra, då är ni på rätt spår!

Den nya möbleringen presenteras på en planskiss. Oftast är det en blandning av era befintliga möbler och någon enstaka ny. Om ni önskar 3D ritningar för hela möbleringen går det utmärkt att lägga till som tillval.

De flesta hem behöver kompletteras med belysning. Det är viktigt med arbets- , allmän- och dekorationsbelysning för att stämningen och funktionen i rummet ska bli rätt. Ert beslysningförslag presenteras också på planskissen.

Oftast handlar det om en ny väggfärg, tapet eller en ny tavelvägg. Förslagen presenteras i inköpslistan och på eventuell elevation som komplettering till planlösningen.

Dekorationsföremålen är pricken över i för att få samman inredningen och stämningen i ett rum. Det brukar vara kuddar, krukväxter, stämningsbelysning och mattor. Alla detaljer presenteras i inköpslistan.

Alla möbler, belysningsarmaturer, dekorationsartiklar och färgkoder presenteras i en tydlig inköpslista tillsammans med möblerings- och belysningsskissen. När ni i lugn och ro har gått igenom allt, så ordnas inköp av alla artiklar ni önskar samt leverans av dem till er.

Styla ditt semesterboende på distans

En Home Styling går utmärkt att beställa även från annan ort i Sverige eller utomlands ifrån. Då utförs hembesöket på distans digitalt.

Kanske hyr ni ut er semesterbostad? Då passar en Home Styling extra bra, då vår Skandinaviska stil tilltalar många och är populär internationellt.

Vill ni har hjälp med någonting specifikt?

Att anlita mig för enstaka, specifika uppdrag passar utmärkt om ni vill hitta unika föremål via mina kontakter, så som konst, vintage möbler och mattor eller för auktionsköp av designinredning. Jag hjälper er även gärna med materialval till kök eller badrum, med ljussättning av enstaka rum eller vid val av ny väggfärg.

F.A.Q.
HOME STYLING

Nedan kan ni få svar på de vanligaste frågorna om Home Styling och den skandinaviska stilen.

Tveka inte att kontakta mig vid ytterligare frågor! 

En Home Styling kostar från 7900 kr/rum och då ingår det moodboard, möblerings- och belysningsplan, förslag för väggar, dekoration samt inköps- och orderhantering av allt på inköpslistan. (Inköp av högst två skrymmande föremål ingår. Önskas större delen av möblemanget bytas ut så tillkommer en hanteringskostnad för dessa föremål.)

Om ni redan har ett befintligt möblemang i ert hem eller semesterboende, så är det både ekonomiskt och mer hållbart att använda er av det ni redan har och välja en ’Home Styling’. Många möbler går dessutom att med enkla medel få att kännas som nya. Jag rekommenderar ofta att klä om en sänggavel eller soffa istället för att köpa en ny. Vi byter såklart ut er soffa om den är uttjänt, men ofta håller möbler längre än man tror, ibland behövs bara ett nytt perspektiv på dem.

Att anlita mig för att designa ett rum eller hem från grunden, d v s för en ’Inredningsdesign’, innebär att eventuellt endast enstaka möbler och föremål redan finns. Kanske är det sådant som ni älskar och har ett extra högt affektionsvärde till. En heltäckande ’Inredningsdesign’ passar bäst vid en större renovering, nyinflytt eller för att inreda en ny tillbyggnad.

Ja, om ni vill anlita Scandinavian Home för en Home Styling på distans så görs det utifrån era mätningar och foton/filmer av rummet samt alla avstämningar görs digitalt.

En Home Staging är en tjänst där ett hem iscensätts inför en försäljning, för att höja värdet. Ofta kan det även kallas för Home Styling. Hos Scandinavian Home är en Home Styling  ett ansiktslyft för ett hem, oavsett om det är inför en försäljning eller i ett hem de boende planerar att stanna i. Vid en inrednings-styling, med produkter som kunden själv köper och får möjlighet att få fortsätta njuta av i många år, är det viktigt att hänsyn också tas till de behov och vanor som de boende har.

Den skandinaviska inredningen anses karaktäriseras av:

– Minimalistisk estetik
– Diskret design med funktion i fokus
– Monokrom färgsättning
– Ljusa och neutrala kulörer
– Dämpade och mörka nyanser som komplement till de ljusa kulörerna
– Dekorativa lamparmaturer
– Taktila tyger och naturliga textiler
– Krukväxter och frodig grönska
– Inslag av metaller som krom, nickel, mässing och koppar
– Trämöbler och detaljer i trä
– Naturmaterial som linne, läder, ull och hampa

Den skandinaviska inredningsstilen varierar och inkluderar influenser från olika stilar som industriellt, boho, wabi sabi, zen (från Japan), etc. Det är anledningen till varför det är viktigt att lära känna er, för att vara säker på att skapa en inredning som blir rätt för er.