Inredningsdesign i Stockholm

– komplett designkoncept för hemmet

Heminredare i Stockholm med skandinavisk stil

Scandinavian Home är din inredare i Stockholm med fokus på den skandinavisk stilen. Den skandinaviska heminredningen och designen utgår i mångt och mycket från funktion och det praktiska, men aldrig på bekostnad av det estetiska uttrycket. 

Internationellt är det den skandinavisk heminredningsstilen känd för att vara ljus och stilren med naturliga materialval. Ett begrepp som brett ut sig över världen, som vi inte ska underskatta, är det danska ’hygge’. ’Hygge’ – eller mys som vi säger på svenska – är nyckeln till att de skandinaviska, enkla linjerna och monokroma kulörerna inte får inredningsarkitekturen att kännas steril. En av de viktigast faktorerna för att inredning ska bli välkomnande och hemtrevlig, är användningen av naturmaterial. Trä, linne, läder, ull och hampa kan kombineras i det oändliga för att hitta den rätta stilen för just ert inredningskoncept.  Jag utformar miljöer där funktion möter design i allt från er möblering och ljussättning till färg- och materialval.

Ingår alltid i ett designuppdrag

Oavsett om det handlar om en totalrenovering eller inredning av enstaka utrymmen så ingår alltid nedan moment:

 • Behovsanalys
 • Moodboard
 • Färgsättning och materialval 
 • Möblerings- och belysningsplan i 2D med elevationer
 • Produktplansch med inköpslistor
Home Styling

Designuppdraget steg för steg

Inredningsdesignen som jag tar fram ska hålla i lång tid framöver. Därför är processen innan själva designarbetet börjar precis lika viktig. För att er designbrief ska kännas så bra som möjligt går vi noga igenom era behov och preferenser i flera steg. Nedan beskriver jag översiktligt vad ni kan förvänta er.

OFFERTMÖTE & OFFERT
Vid vårt första möte, som brukar ske i ert hem, går vi igenom era önskemål med de utrymmen ni vill ha hjälp med. Jag återkommer med en offert där ni tydligt ser vad som ingår i uppdraget tillsammans med en tidslinje och pris.

UPPSTARTSMÖTE & BEHOVSANALYS
Efter offertaccept har vi nästa möte där jag utför en fördjupad intervju om era preferenser, förutsättningar, funktionsbehov och vanor.

MOODBOARD
Nästa gång vi hörs går vi igenom ert skräddarsydda moodboard som visualiserar känslan och färgtema för er nya inredningsdesign.

Därefter börjar det konkreta arbetet med  färgsättning, materialval, möblerings- och belysningplan samt produktval och eventuell ny planlösning.

PRESENTATION AV DESIGNKONCEPT
För presentationen av ert nya designk
oncept träffas vi oftast på mitt kontor i Gamla Stan. Ni får med er möblerings- samt belysningsplan (med ev ny planlösning) i 2D med nödvändiga elevationer (virtuell 3D-rendering möjlig som tillval) samt produktplansch med tillhörande inköpslista.

Väl hemma har ni möjlighet att gå igenom allt i lugn och ro. Därefter har ni möjlighet att göra revideringar ifall ni har önskemål om förändringar.

Utöka uppdraget

Om utökat uppdrag önskas vid inredning och renovering så erbjuder vi bl a nedan:

 • Rumsbeskrivning för hantverkare och elektriker
 • Projektledning vid inredning och/eller renovering
 • Inköp av möbler, belysning, dekoration och detaljer från inköpslistan
 • Inköp av auktions- & vintageföremål
 • Inköp av konstföremål
 • Beställning av platsbyggda enheter
 • Sömnad

Inred ditt semesterboende på distans

En Inredningsdesign går utmärkt att beställa även från annan ort i Sverige eller utomlands. Då utförs hembesöket digitalt, på distans.

Vår Skandinaviska stil tilltalar många och är populär internationellt, trots det kan vi skandinaver ha svårt att få hjälp utomlands med att inreda utifrån våra krav och smakpreferenser.

F.A.Q.

Nedan kan ni få svar på vanliga frågor om den skandinavisk stilen.

Tveka inte att kontakta mig vid ytterligare frågor! 

Det passar utmärkt att anlita mig för en komplett inredningsdesign av ett helt hem eller enstaka rum, vid en renovering, nyinflytt eller vid en tillbyggnad. Jag arbetar med nyproduktion såväl som äldre objekt. Om det är nybyggt eller äldre spelar ofta stor roll för arbetet med inredningsdesignen och det kan vara bra att få en professionell bedömning över vilka förutsättningarna egentligen är, för att inredningen ska skapa känslan som vill uppnås. Oftast sitter det i detaljerna och materialvalen.

Om ni redan har ett befintligt möblemang, men vill lyfta er inredning till nästa nivå med en tydlig röd tråd och den rätta känslan kan en Home Styling passa er.

Den skandinaviska inredningsarkitekturen präglas av rena, enkla linjer, minimalism och funktion utan att göra avkall på det estetiska och hemtrevlighet. En stor del av vad som gör den skandinavisk stilen så tilltalande är det stilrena, men trivsamma uttrycket. 

Tvärtom. Den stora skillnaden mellan skandinavisk inredning och andra minimalistiska rum är mysfaktorn, eller vad som internationellt kallas ’hygge’ (danska). Medan många minimalistiskt inredda hem kan kännas kala och kalla, så ska ett hem inrett med skandinavisk stil kännas varmt och välkomnande. En av de viktigaste faktorerna för att den skandinaviska inredningen ska kännas hemtrevlig är användningen av naturmaterial, så som trä, linne, läder, ull och hampa.

Den skandinaviska inredningen anses karaktäriseras av:

– Minimalistisk estetik
– Diskret design med funktion i fokus
– Monokrom färgsättning
– Ljusa och neutrala kulörer
– Dämpade och mörka nyanser som komplement till de ljusa kulörerna
– Dekorativa lamparmaturer
– Taktila tyger och naturliga textiler
– Krukväxter och frodig grönska
– Inslag av metaller som krom, nickel, mässing och koppar
– Trämöbler och detaljer i trä
– Naturmaterial som linne, läder, ull och hampa

Den skandinaviska inredningsstilen varierar och inkluderar influenser från olika stilar som industriellt, boho, wabi sabi, zen (från Japan), etc. Det är anledningen till varför det är viktigt att lära känna er, för att vara säker på att skapa en inredning som blir rätt för er.